Wednesday, September 18, 2024
Homeঅনন্যাCo se děje s dýcháním ústy?

Co se děje s dýcháním ústy?

Co se děje s dýcháním ústy?

Většina lidí nemyslí o tom, jak a jak často dýchají. Osoba obvykle dýchá dovnitř a ven nosem, což umožní, aby se nosní pasáže zahřáli a navlhčili vzduch, do kterého vezmou. Toto je známé jako dýchání úst. Příležitostné dýchání v ústech v důsledku dočasné nemoci, jako je nachlazení, není důvodem k obavám. Chronické dýchání v ústech však může signalizovat, že osoba potřebuje další lékařský zásah nebo nějaké re-trénink o tom, jak snadněji dýchat nosem.

Několik zdravotních stavů a ​​rizikových faktorů může vést k dýchání v ústech. Příklady zahrnují následující:

  • Alergie
  • Chronické nachlazení
  • Odchylované nosní septum
  • Zvětšené mandle a adenoidy
  • Historie prstu nebo sání palce
  • sinus polypy
  • Abnormality narození, jako je Choanal Atresia, Cleft Palate nebo Pierre Robin Syndrome

Další možnou příčinou je kravata jazyka, kde je jazyk připoután v ústech více než obvykle. Klíčka jazyka může způsobit, že osoba bude mít potíže s pohybem jazyka. K tomu dochází, protože dech není tak teplý nebo vlhký, což pomáhá snížit podráždění dýchacích cest.

Dospělí, kteří mají anamnézu spánkového apnoe

Chronické dýchání v ústech může způsobit, že osoba se spánkovým apnoe bude mít čelist a ústa v poloze, která nepodporuje dýchání. Výsledkem je, že mohou mít potíže s dýcháním a dobrým spánkem. Nosní možnost CPAP.

Často, dýchání v ústech způsobí, že člověk bude mít mírně otevřený https://recenzeproduktu.top/intenskin/ vzhled.

Lidé mohou slyšet dýchací zvuky přicházející přímo z jejich úst. Ti, kteří ústa dýchají, jsou často „hluční“ jedlíci, protože jsou tak zvyklí na dýchání z úst, což je při jídle obtížnější. Také méně příjemné příznaky.

Jedním možným příznakem je špatný dech. Odhaduje se, že 50,9 procent dětí identifikovaných jako ústa měla silný zápach v ústech, dýchání v ústech vysychá ústa a zuby a sucho ústa je spojena s větším rizikem špatného dechu.. Pouze 23,6 procent dětí, které měly vzorec dýchání v ústech, nemělo vůbec žádný špatný dech. Dentální problémy: Dýchání v ústech může způsobit špatné umístění čelisti. To může vést k bolesti čelisti, broušení zubů a nepravidelnému kousnutí, které může vyžadovat opravu. /li>

  • Změny řeči: Dýchání úst je spojeno s větším rizikem řeči známé jako lisp. LISP ovlivňuje schopnost člověka říkat dopis „S“, což způsobí, že dopis zní jako „th“ při mluvení.
  • Několik výzkumných studií zjistilo, že děti, které ústa dýchají ve vývoji jejich čelistí. Je pravděpodobnější, že budou mít delší tváře a čelisti, které nejsou umístěny rovnoměrně. Technický termín pro tuto polohu čelisti je retrognatický. Osoba bude mít obvykle podél dýchání v ústech ucpaný nebo rýmu. Zatímco člověk nemusí nutně zažít všechny tyto komplikace, může mít nějaké komplikace způsobené dýcháním úst může zahrnovat:

    • Větší riziko pro zubní komplikace, jako například Onemocnění rozpadu a dásní
    • Vyšší incidence chrápání a spánkové apnoe
    • Problémy s jejich čelistními klouby
    • Problémy s řeči a polykání
    • zuby, které Nepojte se správně kvůli postiženému kousnutí
    • Zvětšené mandle a adenoidy
    • Zhoršení příznaků astmatu

    Většina lidí může vyhledat léčbu dříve Příznaky se zhoršují a zažívají jakékoli dlouhodobé komplikace. Příznaky dýchání v ústech, zejména sucho v ústech po probuzení nebo chronickém špatném dechu. T s pediatrem. Budou se zeptat, kdy si osoba poprvé všimla jejich příznaků, co zhoršuje jejich příznaky, a pokud je něco zlepšuje. nebo abnormality a pozorovat jejich dýchací vzorec. Pokud lékař má podezření, že člověk může mít spánkovou apnoe, může si objednat studii spánku. To zahrnuje jednotlivce jít do střediska spánku, kde monitorovací zařízení může identifikovat, zda, kdy a jak často člověk přestane dýchat, když spí.

    Děti i dospělí mohou mít spánkovou apnoe.

    Léčba

    Léčba dýchání v ústech závisí na jeho základní příčině. , a specialista na krk s názvem Otorhinolaryngolog. Tvar jejich nosních pasáží může potřebovat chirurgický zákrok. Lékař možná bude muset rozšířit sinusový průchod nebo provádět jiné postupy, aby člověk mohl fyzicky dýchat z nosu. Období může také pomoci.

    Stejně jako člověk provádí cvičení, aby posílil svaly paží, mohou také provádět cvičení, která rekvalifikují svaly úst a jazyka, aby pomohly s nosním dýcháním.

    terapeuti mohou praktikovat několik různých metod. Mezi běžnější patří metoda Buteyko, metoda Papworth a pranayama jóga. Ovládání dýchání. Ošetření, čím méně je pravděpodobné, že zažijí jakékoli chronické a dlouhodobé komplikace úst, včetně přemístění čelisti.

    • Ucho, nos a krk

    Lékařské zprávy dnes mají přísné pokyny pro zdroje a čerpá pouze z recenzovaných studií, akademických výzkumných institucí a lékařských časopisů a asociací. Vyhýbáme se používání terciárních odkazů. V každém článku propojujeme primární zdroje – včetně studií, vědeckých odkazů a statistik – a také je uveďte v sekci zdrojů v dolní části našich článků. Další informace o tom, jak zajistíme, že náš obsah je přesný a aktuální, se můžete dozvědět čtením naší redakční zásady .

    - Advertisment -
    Google search engine

    Most Popular