Saturday, July 27, 2024
Homeঅনন্যাΌλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για τα καθαριστικά παράσιτα

Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για τα καθαριστικά παράσιτα

Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για τα καθαριστικά παράσιτα

Ένα καθαρό παράσιτο είναι οποιαδήποτε δίαιτα, συμπλήρωμα ή άλλο προϊόν αποτοξίνωσης που προορίζεται να εξαλείψει τα παράσιτα από το σώμα χωρίς να χρησιμοποιούν συνταγογραφούμενα φάρμακα.

Πολλές εταιρείες φτάνουν μέχρι και να συστήσουν αυτά τα καθαριστικά για σχεδόν κανέναν, χωρίς γιατρό που τους διαγνώσουν ποτέ με παρασιτική λοίμωξη.

Πολλά φυσικά φυτά και ενώσεις μπορούν να βοηθήσουν το σώμα να ξεκαθαρίσει τα παράσιτα. Ωστόσο, σε περιπτώσεις όπου ένα άτομο δεν έχει παράσιτο, θα κάνουν πολύ λίγα.

Σε αυτό το άρθρο, μάθετε περισσότερα σχετικά με τα καθαριστικά παράσιτα και τι αναφέρουν τα αποδεικτικά στοιχεία σχετικά με το αν είναι αποτελεσματικά.

Υπάρχει ένας μύθος σε μερικούς φυσικούς κύκλους υγείας που υποστηρίζει ότι η συντριπτική πλειοψηφία των ανθρώπων έχουν παράσιτα και, ως εκ τούτου, χρειάζονται καθαριστικά παράσιτα. Αυτό το τεκμήριο είναι αναληθές.

Ωστόσο, γνωστές παρασιτικές λοιμώξεις όπως η ελονοσία είναι μια παγκόσμια επιδημία. Μόνο η ελονοσία σκοτώνει πάνω από 660.000 άτομα κάθε χρόνο, σύμφωνα με τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (CDC). Οι περισσότεροι από αυτούς τους θανάτους είναι μικρά παιδιά στην υποσαχάρια Αφρική.

Πολλές παρασιτικές λοιμώξεις είναι επίσης δυνατές στις Ηνωμένες Πολιτείες. Το CDC καλεί αυτές τις παραμελημένες παρασιτικές λοιμώξεις και περιλαμβάνουν αρκετές στατιστικές για την εμφάνισή τους στο U.S. κόσμος.

  • είναι ένα πολύ συνηθισμένο σεξουαλικά μεταδιδόμενο παράσιτο που επηρεάζει περίπου 3,7 εκατομμύρια ανθρώπους.
  • Περισσότεροι από 300.000 άνθρωποι ζουν με τη μόλυνση Trypanosoma Cruzi.
  • Τουλάχιστον 1.000 άτομα επισκέπτονται το νοσοκομείο κάθε χρόνο για κυστικέκωση ή χοιρινό κρέας.
  • Τουλάχιστον το 14% του πληθυσμού έρχεται σε επαφή με το Toxocara ή τα στρογγυλά σκουλήκια, συνήθως από σκύλους ή γάτες.
  • Ωστόσο, ορισμένοι κατασκευαστές καθαριστικών παρασίτων και άλλων προϊόντων αποτοξίνωσης μπορούν να φουσκώσουν αυτούς τους αριθμούς. Πολλοί κατασκευαστές προϊόντων καθαρισμού παρασίτων θα φτάσουν τόσο πολύ ώστε να λένε ότι όλοι πρέπει να κάνουν ένα παράσιτο να καθαρίζουν μία ή δύο φορές το χρόνο, με ή χωρίς αποδεικτικά στοιχεία ότι έχουν ένα παράσιτο.

    Στην πραγματικότητα, οι μόνοι άνθρωποι που χρειάζονται θεραπεία για παράσιτα είναι οι άνθρωποι που έχουν παρασιτικές λοιμώξεις. Όποιος ανησυχεί ότι έχει παρασιτική λοίμωξη θα πρέπει να μιλήσει με γιατρό.

    Είναι αποτελεσματικά;

    Υπάρχει ελάχιστη έρευνα σχετικά με το εάν τα εμπορικά καθαριστικά παράσιτα είναι χρήσιμα. Πολλοί από τους ανθρώπους που δοκιμάζουν αυτά τα προϊόντα πιθανόν να μην έχουν παρασιτική λοίμωξη.

    Ωστόσο, ορισμένα καθαριστικά παρασίτων μπορεί να είναι αποτελεσματικά για άτομα που έχουν λοίμωξη. Για παράδειγμα, το Wormwood είναι το κύριο συστατικό σε πολλά προϊόντα καθαρισμού παρασίτων και περιέχει ισχυρά αντιοξειδωτικά και άλλες χρήσιμες ενώσεις.

    Μια πρόσφατη μελέτη στην Εφημερίδα της Helminthology έδειξε ότι το Pormwood μείωσε τα επίπεδα του ταινίας του νάνου με παρόμοιο τρόπο ως ένα κορυφαίο αντιπαρασιτικό φάρμακο σε μελέτες σε ζώα. Αυτά τα αποτελέσματα είναι πολλά υποσχόμενα, αλλά οι ερευνητές απαιτούν περισσότερες δοκιμές πριν να συστήσουν το Wormwood ως θεραπεία.

    Μια άλλη μελέτη του 2018 στους ανθρώπους διαπίστωσε ότι ο Wormwood θα μπορούσε να θεραπεύσει τη σχιστοσωμίαση, η οποία συμβαίνει σε άτομα με ένα είδος παρασιτικών σκουληκιών, τόσο αποτελεσματικά όσο η τυποποιημένη ιατρική περίθαλψη.

    Στη μελέτη, 800 συμμετέχοντες με σχιστοσωμίαση έλαβαν είτε την πρότυπη ιατρική θεραπεία (praziquantel) είτε έναν από τους δύο τύπους τσαγιού.

    Όσοι έλαβαν το τσάι με σκουλήκι εκκαθάρισαν τη λοίμωξη ταχύτερα και παρουσίασαν λιγότερες παρενέργειες από εκείνες που έλαβαν πρότυπα φάρμακα.

    Τα φυτά συχνά έχουν ενσωματωμένες φυσικές αμυντικές ενώσεις που εργάζονται για να προστατεύσουν το φυτό από λοιμώξεις, καθώς και να απομακρύνουν τα σφάλματα και άλλους εισβολείς.

    Πολλά φυτά και βότανα περιέχουν ενώσεις που μπορεί να έχουν αντιπαρασιτική επίδραση στις εργαστηριακές δοκιμές και σε άλλες μελέτες.

    Επομένως, οι κατασκευαστές καθαριστικών παρασίτων ισχυρίζονται ότι πολλά φυτά μπορούν να σκοτώσουν παράσιτα και στο σώμα, όπως:

    • Wormwood
    • Oregano Oil
    • Μαύρο καρυδιά
    • Diatomaceous Earth
    • Εκχύλισμα σπόρων γκρέιπφρουτ
    • Ππολιές
    • Oregon Grape
    • Πολλές φυσικές πηγές έχουν παρόμοια αποτελέσματα με τα τυποποιημένα φάρμακα για τα παράσιτα και δείχνουν την υπόσχεση ως αντιπαρασιτικά εργαλεία. Ωστόσο, μπορεί να είναι δύσκολο να πούμε εάν είναι αποτελεσματικοί όταν πολλοί άνθρωποι που χρησιμοποιούν καθαρισμό παρασίτων στο σπίτι δεν έχουν καμία υποκείμενη λοίμωξη.

      Η δίαιτα καθαρισμού παρασίτων

      αμέτρητα ανέκδοτα εμφανίζονται online σχετικά με τις εμπειρίες των ανθρώπων με δίαιτες καθαρισμού παρασίτων και πόσο καλύτερα αισθάνονται αργότερα. Ενώ οι άνθρωποι μπορεί να αισθάνονται καλύτερα, τα αποτελέσματα μπορεί να έχουν περισσότερο να κάνουν με τις γενικές συμβουλές μιας διατροφής καθαρισμού ή αποτοξίνωσης.

      Οι δίαιτες ή τα προγράμματα καθαρισμού θα απαιτούν συχνά ένα άτομο να τρώει μια υποστηρικτική διατροφή κατά τη λήψη του προϊόντος. Αυτή η δίαιτα μπορεί να περιλαμβάνει την αποφυγή λιπαρών, μεταποιημένων τροφίμων και την κατανάλωση φυσικών, ολόκληρων τροφίμων.

      Ορισμένες δίαιτες καθαρισμού παρασίτων ζητούν από το άτομο να αποφύγει συγκεκριμένους τύπους τροφίμων, όπως γλουτένη, γαλακτοκομικά προϊόντα ή χοιρινό. Οι δίαιτες μπορούν επίσης να περιλαμβάνουν τη χρήση αντιφλεγμονώδους βότανα και μπαχαρικά, όπως το σκόρδο, το κουρκούμη και το τζίντζερ.

      Αυτές οι διαιτητικές αλλαγές μπορεί να είναι αρκετές για να προκαλέσουν μια αξιοσημείωτη αλλαγή στο σώμα ενός ατόμου, καθώς μετακινούνται σε μια καθαρότερη και πιο υγιεινή διατροφή.

      Τα συστατικά του προϊόντος αποτοξίνωσης τείνουν να είναι πολύ υψηλά σε αντιοξειδωτικά και πολλοί μπορούν εύκολα να προκαλέσουν αντίδραση στο πεπτικό σύστημα. Οι άνθρωποι συχνά σφάλλουν αυτά τα αποτελέσματα για αυτό που ονομάζουν “παρασιτικό die-off”.

      Μετά από ένα γύρο από αυτά τα βότανα, μερικές δίαιτες θα προτείνουν την προσθήκη συμπληρωμάτων για την αποκατάσταση του πεπτικού συστήματος, όπως τα πρεβιοτικά και τα προβιοτικά.

      Ορισμένες έρευνες υποδηλώνουν ότι τα προβιοτικά μπορεί επίσης να συμβάλουν στη μείωση του κινδύνου παρασιτικών λοιμώξεων ή να βοηθήσουν στη θεραπεία τους.

      Πολλές δίαιτες καθαρισμού παρασίτων μπορεί να κάνουν ένα άτομο να αισθάνεται καλύτερα απλά εξαλείφοντας τα επεξεργασμένα και λιπαρά τρόφιμα και την εισαγωγή υγιεινών προβιοτικών και αντιοξειδωτικών.

      Ωστόσο, ορισμένοι καθαρισμοί ζητούν από ένα άτομο να καταναλώσει μόνο ένα είδος τροφίμων για παρατεταμένη περίοδο.

      Σημάδια και συμπτώματα ενός παρασίτου

      Τα κοινά συμπτώματα μιας παρασιτικής λοίμωξης περιλαμβάνουν:

      • Γενική κόπωση
      • Ψυχική ομίχλη
      • φούσκωμα
      • πόνος στο στομάχι
      • Ναυάνα
      • εμετό
      • συμπτώματα δέρματος, όπως εξανθήματα
      • έχοντας διάρροια ενώ ταξιδεύετε
      • ανεξήγητη απώλεια βάρους
      • περνώντας σκουλήκια στο σκαμνί

      θέματα. Όποιος βιώνει αυτά τα συμπτώματα θα πρέπει να δει έναν γιατρό για πλήρη διάγνωση.

      Ιατρική θεραπεία

      Σε ορισμένες περιπτώσεις, τα παράσιτα ξεκαθαρίζουν από μόνα τους, ειδικά σε ένα άτομο με υγιές ανοσοποιητικό σύστημα.

      Εάν το παράσιτο προκαλεί σχετικά με τα συμπτώματα ή μπορεί να προκαλέσει επιπλοκές, οι γιατροί πιθανότατα θα παραγγείλουν ένα αντιπαρασιτικό φάρμακο που σκοτώνει το παράσιτο.

      Μερικοί άνθρωποι επιλέγουν φυσικές μεθόδους για να καθαρίσουν το σώμα τους ενός παρασίτου. Ορισμένα συστατικά σε αυτά τα προϊόντα ενδέχεται να δείξουν υπόσχεση στην εκκαθάριση των παρασίτων.

      Οι συγγραφείς μιας μελέτης του 2013 σημειώνουν ότι πολλά φυσικά προϊόντα δείχνουν υπόσχεση ως αντιπαρασιτικές θεραπείες. Ωστόσο, δεν υπάρχει αρκετή έρευνα για να τους προτείνουμε ως θεραπείες ακόμα.

      Ενώ τα μεμονωμένα συστατικά μπορούν να λειτουργούν σε εργαστηριακές μελέτες, υπάρχουν ελάχιστες αποδείξεις ότι τα εμπορικά προϊόντα καθαρισμού σκοτώνουν παράσιτα.

      takeaway

      Ένα άτομο μπορεί να έχει παρασιτική λοίμωξη, ακόμη και αν δεν βιώσει συμπτώματα. Ωστόσο, δεν υπάρχουν στοιχεία που να αποδεικνύουν ότι οι άνθρωποι αυτοδιάγνωσης και η χρήση καθαριστικών παρασίτων επωφελούνται από αυτά τα προϊόντα εάν δεν υπάρχει παράσιτο.

      Οι μέθοδοι πίσω από πολλά προγράμματα καθαρισμού συνήθως περιλαμβάνουν το άτομο που μεταβαίνει σε μια διατροφή ολόκληρων τροφίμων, τρώει υποστηρικτικά βότανα και βελτιώνοντας την πεπτική τους υγεία.

      Ο διακόπτης σε μια πιο υγιεινή διατροφή συνολικά μπορεί να παράγει πολλά από τα θετικά αποτελέσματα που σημειώνουν οι άνθρωποι όταν παίρνουν καθαριστικά παράσιτα.

      Όποιος ανησυχεί για τα παράσιτα ή την πιθανότητα να έχει παρασιτική λοίμωξη θα πρέπει να δει έναν γιατρό.

      • μολυσματικές ασθένειες/βακτηρίδια/ιοί
      • Διατροφή/δίαιτα
      • Οι αυστηρές κατευθυντήριες γραμμές για την προμήθεια και αντλεί μόνο από μελέτες που αξιολογούνται από ομοτίμους, ακαδημαϊκά ερευνητικά ιδρύματα και ιατρικά περιοδικά και ενώσεις. Αποφεύγουμε τη χρήση τριτογενών αναφορών. Συνδέουμε τις πρωταρχικές πηγές – συμπεριλαμβανομένων των μελετών, των επιστημονικών αναφορών και των στατιστικών στοιχείων – σε κάθε άρθρο και επίσης τις απαριθμούν στο τμήμα πόρων στο κάτω μέρος των άρθρων μας. Μπορείτε να μάθετε περισσότερα σχετικά με τον τρόπο με τον οποίο διασφαλίζουμε ότι το περιεχόμενό μας είναι ακριβές και τρέχον διαβάζοντας την πολιτική συντακτικής μας.

    - Advertisment -
    Google search engine

    Most Popular