Saturday, July 27, 2024
Homeঅনন্যাMinden, amit tudnia kell a parazitatisztítókról

Minden, amit tudnia kell a parazitatisztítókról

Minden, amit tudnia kell a parazitatisztítókról

A parazitatisztítás bármilyen étrend, kiegészítő vagy más méregtelenítő termék, amelynek célja a paraziták eltávolítása a testből, vényköteles gyógyszerek használata nélkül.

Sok vállalat olyan messzire megy, hogy szinte bárki számára ajánlja ezeket a tisztításokat, anélkül, hogy orvos valaha parazita fertőzéssel diagnosztizálná őket.

Sok természetes növény és vegyület segíthet a testnek a paraziták tisztításában. Azokban az esetekben azonban, amikor egy személynek nincs parazitája, nagyon keveset fognak tenni.

Ebben a cikkben többet megtudhat a parazitatisztítókról és arról, hogy mit mondnak a bizonyítékok arról, hogy hatékonyak -e.

Van egy mítosz néhány természetes egészségügyi körben, amely azt állítja, hogy az emberek túlnyomó többsége parazitákkal rendelkezik, és ezért parazitatisztításra van szükség. Ez a feltételezés nem igaz.

A közismert parazita fertőzések, például a malária azonban globális járvány. A Malária önmagában évente több mint 660 000 embert öl meg, a Betegség Ellenőrzési és Megelőzési Központok (CDC) szerint. A halálesetek többsége kisgyermekek a Szaharától délre fekvő Afrikában.

Sok parazita fertőzés is lehetséges az Egyesült Államokban. A CDC ezeket az elhanyagolt parazita fertőzéseket nevezi, és számos statisztikát tartalmaz az Egyesült Államokban:

  • világ. A
  • egy nagyon gyakori szexuális úton terjedő parazita, amely körülbelül 3,7 millió embert érint.
  • Több mint 300 000 ember él a Trypanosoma cruzi fertőzéssel.
  • Évente legalább 1000 ember látogatja meg a kórházat cysticercosis vagy sertéshúsos hőmérséklet miatt.
  • A népesség legalább 14% -a érintkezésbe került a Toxocara -val vagy a kerekférgekkel, általában kutyákból vagy macskákból.

Ugyanakkor néhány parazittisztító és más méregtelenítő termék gyártója felfújhatja ezeket a számokat. A parazitatisztító termékek sok készítője olyan messzire megy, hogy azt mondja, hogy mindenkinek évente egyszer vagy kétszer parazitatisztítást kell végeznie, bizonyítékokkal vagy anélkül, hogy parazitával rendelkeznek.

A valóságban a paraziták kezelésére csak az emberek, akiknek parazita fertőzésük van. Bárki, aki aggódik, parazita fertőzésük van, beszéljen orvosával.

Hatékonyak?

Kevés kutatás folyik arról, hogy a kereskedelmi parazitatisztítás hasznos -e. Sokan, akik ezeket a termékeket próbálják ki, valószínűleg nincs parazita fertőzés.

Néhány parazittisztító azonban hatékony lehet az emberek számára, akiknek fertőzése van. Például a Worswood a fő összetevő számos parazittisztító termékben, és erős antioxidánsokat és más hasznos vegyületeket tartalmaz.

A Journal of Helminthology nemrégiben végzett tanulmánya kimutatta, hogy a Worwood a törpe szalagféreg szintjét hasonló módon csökkentette, mint az állatkísérletek vezető antiparazita gyógyszere. Ezek az eredmények ígéretesek, de a kutatók további teszteket igényelnek, mielőtt a féregfát kezelésként javasolnák.

Egy újabb 2018 -as tanulmány azt találta, hogy a féreg a Schistosomiasist képes kezelni, amely olyan parazita férgekkel rendelkező embereknél fordul elő, ugyanolyan hatékonyan, mint a szokásos orvosi kezelés.

A vizsgálatban 800 schistosomiasisban részt vevő résztvevő kapta vagy a standard orvosi kezelést (praziquantel), vagy a két típusú féregteát.

Azok, akik a féregi teát kapják, gyorsabban tisztították meg a fertőzést, és kevesebb mellékhatást tapasztaltak, mint azok, akik szokásos gyógyszert szedtek.

A növényeknek gyakran vannak olyan természetes védelmi vegyületek, amelyek beépítik őket, amelyek a növényt a fertőzések elleni védelme érdekében, valamint a hibák és más betolakodók elkerülése érdekében dolgoznak.

Sok növény és gyógynövény olyan vegyületeket tartalmaz, amelyeknek antiparazit hatása lehet a laboratóriumi vizsgálatban és más vizsgálatokban.

Ezért a parazitatisztítók gyártói azt állítják, hogy sok növény elpusztíthatja a test parazitáit is, ideértve:

  • féregfát
  • Oregánóolaj <//
  • Fekete dió
  • Diatomace Earth
  • Grapefruit vetőmag kivonat
  • propolis
  • Oregon szőlő
  • Olívalevél
  • Barberry

Sok természetes forrásnak hasonló hatása van a paraziták szokásos gyógyszereihez, és ígéretet mutat, mint az antiparazita eszközök. Nehéz lehet azonban megmondani, hogy hatékonyak-e, ha sok otthoni parazitatisztítást használó ember nem rendelkezik mögöttes fertőzéssel.

A parazita tisztító étrend

Számtalan anekdotát jelennek meg az emberek parazitatisztító étrendjével kapcsolatos tapasztalatairól és azt, hogy mennyire jobban érzik magukat utólag. Noha az emberek jobban érzik magukat, a hatásoknak inkább a tisztító vagy méregtelenítő étrend általános tippeivel járhatnak.

Az étrend vagy programok tisztítása gyakran megköveteli, hogy az ember a termék szedése közben támogató étrendet fogyasztjon. Ez az étrend magában foglalhatja a zsíros, feldolgozott ételek elkerülését és a természetes, egész ételek fogyasztását.

Egyes parazittisztító étrend arra kéri a személyt, hogy kerülje el az egyes ételeket, például a glutént, a tejet vagy a sertéshúsot. Az étrend magában foglalhatja a gyulladásgátló gyógynövények és fűszerek, például fokhagyma, kurkuma és gyömbér használatát is.

Ezek az étkezési változások önmagukban elegendőek lehetnek ahhoz, hogy észrevehető változást okozhassanak az ember testében, mivel tisztább és egészségesebb étrendre mozognak.

A méregtelenítő termék összetevői általában nagyon magas antioxidánsok, és sokan könnyen reakciót okozhatnak az emésztőrendszerben. Az emberek gyakran tévednek ezeket a hatásokat azért, amit „parazita diew-offnak” hívnak.

Ezen gyógynövények körét követően egyes étrend azt javasolja, hogy adjunk hozzá kiegészítőket az emésztőrendszer, például prebiotikumok és probiotikumok helyreállításához.

Egyes kutatások azt sugallják, hogy a probiotikumok hozzájárulhatnak a parazita fertőzések kockázatának csökkentéséhez vagy azok kezeléséhez.

Sok parazitatisztító étrend miatt az ember jobban érzi magát egyszerűen a feldolgozott és zsíros ételek kiküszöbölésével, valamint az egészséges probiotikumok és antioxidánsok bevezetésével.

Néhány tisztítás azonban arra kéri az embert, hogy hosszabb ideig csak egy típusú ételt fogyasztson.

A parazita jelei és tünetei

A parazita fertőzés általános tünetei a következők:

  • Általános fáradtság
  • Mentális köd
  • Fuffadás
  • gyomorfájdalom
  • Narea
  • hányás
  • Bőr tünetek, például kiütés
  • hasmenés utazás közben
  • Megmagyarázhatatlan fogyás
  • A férgek áthaladása a székletben

Ezeknek a tüneteknek sok része más emésztő egészséggel jelenik meg problémák. Bárki, aki ezeket a tüneteket tapasztalja, orvoshoz kell fordulnia a teljes diagnózishoz.

Orvosi kezelés

Egyes esetekben a paraziták önmagukban tisztulnak, különösen az egészséges immunrendszerrel rendelkező személyeknél.

Ha a parazita a tüneteket érinti, vagy szövődményeket okozhat, az orvosok valószínűleg antiparazita gyógyszert rendelnek, amely megöli a parazitát.

Néhány ember természetes módszereket választ a parazita testének megtisztításához. Ezekben a termékekben egyes összetevők ígéretet mutattak a paraziták tisztításában.

A 2013. évi tanulmány szerzői megjegyzik, hogy sok természetes termék ígéretet mutat, mint antiparazit kezelés. Nincs azonban elegendő kutatás ahhoz, hogy még gyógyításként javasolják őket.

Míg az egyes összetevők laboratóriumi vizsgálatokban működhetnek, kevés bizonyíték van arra, hogy a kereskedelmi tisztító termékek elpusztítják a parazitákat.

Takeaway

Az embernek parazita fertőzése lehet, még akkor is, ha nem tapasztalnak tüneteket. Nincs azonban bizonyíték arra, hogy az emberek öndiagnosztizálják és parazitatisztítókat használnak, ha nem van parazita.

A sok tisztító program mögött meghúzódó módszerek általában magukban foglalják azt a személyt, aki a Whole Foods étrendre vált, és támogató gyógynövényeket eszik és javítja az emésztési egészségüket.

Az egészségesebb étrendre való áttérés sok pozitív hatást eredményezhet, amelyet az emberek megjegyeznek a parazitatisztítók szedésekor.

Bárki, aki aggódik a paraziták miatt, vagy annak lehetősége, hogy parazita fertőzésük van, orvoshoz kell fordulnia.

  • Fertőző betegségek/baktériumok/vírusok
  • Táplálkozás/étrend
  • Kiegészítő orvoslás/alternatív orvoslás

Orvosi hírek ma van Szigorú beszerzési iránymutatások, és csak a szakértői áttekintett tanulmányokból, az akadémiai kutatóintézetekből, valamint az orvosi folyóiratokból és egyesületekből származnak. Kerüljük a tercier referenciák használatát. Összekapcsoljuk az elsődleges forrásokat – beleértve a tanulmányokat, a tudományos referenciákat és a statisztikákat – az egyes cikkekben, és felsoroljuk azokat a cikkek alján található források szakaszban is. Többet megtudhat arról, hogyan biztosítjuk, hogy tartalmunk pontos és aktuális legyen a

- Advertisment -
Google search engine

Most Popular